BRACKET HISTORIE

De connectie van begin tot nu..

2014

Start van BRACKET 

Slogan: Dare to wear.

Als een eindopdracht voor school zijn 4 klasgenoten begonnen met een armbanden merk genaamd: BRACKET wat letterlijk schakel betekend. De jongens kregen vanuit school een opdracht. Start je eigen bedrijf. Zo gezegd zo gedaan. BRACKET was geboren.

Na een aantal maanden aan vrienden en familie verkocht te hebben begonnen er zelfs meerdere klanten te komen en vraag vanuit de retail was zelfs zo groot dat productie opgeschaald moest worden.

Helaas werd er na een 3 tal jaar besloten door 3 klasgenoten dat het niet meer iets was waar ze mee door wilde gaan. Behalve Coen Hertogs.

2017

Twee broers.

Slogan: A label founded by brothers

Na de overname door twee broers genaamd Coen en Luuk Hertogs werd er een nieuwe koers ingezet voor BRACKET. Een eigen sneakerlijn is de droom van de 2 jonge broers.

De droom werd werkelijkheid eind 2018 tezamen met een  collectie t-shirts in vier kleuren. 

2020

Overname BRACKET nieuwe start nieuwe ideeën.

Slogan: Founded by Brothers

Waarom alleen T-shirts en sneakers maken als je nog 1000 andere ideeën hebt? Dat was wat Jacky bedacht toen hij BRACKET overnam van Coen en Luuk.

Alle designs ontstaan in Helmond, Noord-Brabant waar het BRACKET hoofdkantoor zit. Wij hebben collecties gemaakt in Portugal maar doen ook zaken in Nederland en buiten Europa.

Momenteel is onze productrange meer dan 400 items groot.

Het doel is betaalbaar blijven voor mensen die zich goed willen voelen, bij de stijl die bij hen past. Leeftijd is hierbij onbelangrijk.

2021

Totaalconcept BRACKET 

Gedachte: Meer dan kleding alleen en meer dan alleen online.

BRACKET is meer dan alleen kleding of sneakers. Het gaat om een beleving en een connectie maken tussen mensen. Het gaat hierbij niet alleen om leeftijd maar om jezelf goed voelen bij wat je draagt. Een merk bouwen is niet iets wat binnen korte tijd kan. Het is een lange weg waarin veel ups and downs zijn. Wat je natuurlijk ook moet doen is het creëren van een koers. Waar ga je naar toe met het merk.

In 2021 starte BRACKET een eigen brandstore. Dit natuurlijk in het hart van onze broedplaats Helmond. Na de opening werd al direct duidelijk dat we vanuit hier een goede start kunnen maken.

2022

Nieuwe BRACKET sneakers

Irmão betekent broer in het Portugees.

Irmão "broer" is gekozen als naam omdat de sneakers met de hand zijn gemaakt in Portugal.

BRACKET heeft zich laten inspireren door eerder collecties waar het unieke en vervangbare aspect centraal stond.

Dit hebben we doorontwikkeld en weten toe te passen op een design waar we geheel achter stonden: Een mooie strakke maar bovenal fijne sneaker!

In het voorjaar van 2022 zijn we bezig met een geheel nieuw design en andere vorm sneaker. Ook deze sneaker is iconisch in zijn segment met een vervangbaar aspect.

Snel meer informatie....

Volg Bracket
op Instagram!

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste ontwikkelingen omtrent Bracket?
Volg ons dan vanaf nu op Instagram.